
הורים, זו הסיבה שהילדים שלכם צריכים לעבוד בתעשיית הרכב
כל הורה רוצה לראות את הילד שלו בוחר מקצוע מעניין, מתגמל, יציב, וכזה שאפשר להתקדם בו במהירות וליהנות מסביבת עבודה תומכת ומתנאים טובים – מקצועות הרכב הם בדיוק המקצועות האלה.
הרכב, כמו טכנאי רכב, מאבחני רכב או מנהלי מרכז שירות, מגלמים בתוכם כל כך הרבה יתרונות.
ענף הרכב של היום רחוק אלפי שנים מהדמיון שרובנו מחזיקים בו (לכלוך, עבודה פיזית, טווח עניין מוגבל), ומציע לאלה הבוחרים ללכת בו, פלטפורמה מדהימה להתפתחות אישית.
אז כמה מרוויח מכונאי רכב ב-2025? ולמה כדאי לילדים שלכם לעבוד בענף?
לא סתם מרכזי השירות של היבואנים, נקראים ‘בתי מרקחת לרכבים’.
אם יצא לכם לגשת לאחד כזה לאחרונה, אנחנו מניחים שאתם מבינים במה מדובר: משטחי טיפול מצוחצחים, שיטות עבודה מסודרות וסטנדרטים גבוהים של שירות, מהרגע שנכנסתם ועד הרגע שיצאתם, כולל כל מה שקורה באמצע. מאחורי הקלעים, מכונאי רכב מרוויחים ב-2025 הרבה יותר ממה שחשבתם, ויש עוד פלוס – אלו מקצועות סופר מעניינים.
עובדי ענף הרכב של היום משקיעים העובדים חשיבה מאומצת וירידה לפרטים, מיומנויות טכניות אבל לא פחות מזה קוגניטיביות, התמודדות עם אתגרים שונים לאורך היום ומעקב אחר תהליכים מסודרים בדרך לפתרון.
מזכיר לכם הייטק? גם לנו.
וזה בדיוק מה שזה.
הרכבים של היום הם מחשבים על גלגלים, וכיצורים עדינים, הם דורשים מאלה המטפלים בהם יכולות מקצועיות מאד מאד גבוהות. כאלה הכרוכות בהבנה חישובית, היכרות עם מושגים מעולם הפיזיקה והמכניקה, אנגלית של הקלאס העליון והרבה חשיבה. זו הסיבה שמקצועות הרכב, אלה שלומדים במכללות הטכנולוגיות, הופכים כיום למבוקשים מאד. המיומנות הטכנית הזו גולשת הרבה מעבר לרכב עצמו, ויכולה לפתוח דלתות רחבות ומשתלמות לכיוונים אחרים.
והנה עוד הפתעה: מקצועות הרכב של היום, בגלל כל הסיבות שמנינו כאן למעלה, הולכים והופכים למשאת נפשן של נשים. כן כן, גם הבנות שלכם! ולמה לא, בעצם? זה מעניין בטירוף, זה מאתגר וסביבת העבודה מפרגנת ממש.

השכר של מכונאי רכב ב-2025 נחשף
לפי אתר Avodata שמפעיל משרד העבודה, שכר ממוצע של הנדסאי רכב ב-2025, עומד על כ-16,550 ₪ לחודש, מכונאי רכב והנדסאי מכונות – רכב, כ-12,000 ₪, ניהול מרכז שירות (ניהול מוסך רכב), כ-12,000 ₪ ואילו מכונאי חשמל, חשמלאי רכב ובוגרים בהכשרת אוטוטרוניקה, ירוויחו בכל חודש כ-15,000 ₪.
היתרון המשמעותי – אפשר להתחיל להרוויח את השכר הזה עוד במהלך הלימודים. בעוד ביתר התארים צריך לחכות 3 או 4 שנים (ולפעמים אפילו הרבה יותר) עד שמתחילים להרוויח סכום סביר, הרי שבמקצועות הרכב ובעיקר במקצועות הרכב הטכנולוגיים, המשכורת נכנסת עוד במהלך שנת הלימודים השנייה.
איך? מומנטום, העמותה שעומדת מאחורי הפורטל הזה, עומדת ביחד עם שותפים אמיצים, מאחורי אחת המהפכות המעניינות העוברות על ענף הרכב. מעבר להשבחת ועדכון תכניות הלימודים, חיבור בין האקדמיה ליבואנים, ושינוי עקבי ומבטיח של תדמית מקצועות הרכב, מומנטום גם מיישמת את תכנית החונכות. במסגרת תכנית החונכות, הסטודנטים הלומדים במכללות הטכנולוגיות, מגיעים לעבוד אצל היבואנים במהלך הלימודים!
תכנית החונכות טובה פעמיים: הסטודנטים מרוויחים כסף, אבל יותר חשוב, ניסיון מעשי עוד בזמן הלימודים. היבואנים מצידם מרוויחים עובדים נלהבים ומוכשרים, שמגיעים עם הידע העדכני והחדיש ביותר על ענף הרכב. מה שמתבטא באיכות הטיפול (ובשביעות רצון הלקוחות).
לצד השכר הגבוה, יש כמה וכמה הטבות משמעותיות ביותר לעובדים במקצועות הרכב אצל היבואנים: תנאים סוציאליים נדיבים, ארוחות או שוברי ארוחות, סביבת עבודה מטופחת, פעילויות וימי כיף, מתנות, בונוסים ואופציות, ושמענו גם על מנויים בחדר כושר ועל Happy hour מדי יום חמישי!
אפשר לסמן ‘וי’ על השכר? אפשר.

קריירה יציבה עם הזדמנות לצמיחה
זה לא סוד. יש כיום הרבה יותר משרות עבודה פתוחות מאשר אנשים. התעשייה זועקת לאנשים מוכשרים וטובים ויודעת לתגמל אותם לא רק ברמת השכר, אלא ביתרון חשוב לא פחות – צמיחה אישית.
למשל, מנכ”ל דלק מוטורס התחיל את דרכו בחברה לפני כ-25 שנה, כסוכן מכירות. המשנה למנכ”ל התחיל לפני 30 שנה, כמוסר רכבים לקראת רכישה. ולא חסרים סיפורים כאלה.
יבואני הרכב אוהבים לשמור על האנשים שלהם, ולטפח אותם. מאחר ויבואני הרכב כפופים ליצרניות העולמיות, מיושמים סטנדרטים קפדניים ביותר של עבודה, אבל גם כאלה שנוגעים לבניית קריירה, התפתחות מקצועית וטיפוס עקבי על שלבי הסולם.
יש כאן הדרכות, סדנאות וימי עיון, יש מעקב צמוד על ידי ההנהלה ושיח פתוח וכנה על התפקוד של העובד, התפקוד של החברה וכיצד כל אחד מהצדדים יכול להצמיח, להעצים ולטפח את הצד השני.
זה מתחיל מהבסיס. עובדי המקצועות הטכניים, עליהם כל החברה בנויה, מגיעים לעבודה מסודרת, עם תנאים מעולים וסביבת עבודה מצמיחה. יש סולם התפתחות אישי עבור כל אחד מהם, כאשר החברה היא זו שמעודדת אותם להכיר את כל ההזדמנויות, ולשאוף למעלה. מבחינת החברה, לא משנה מאיזה מקום הגעת – הכל פתוח. עד לכיסא המנכ”ל.
‘וי’ מנצנץ על קריירה מבטיחה במקצוע מכובד? סימנו בטוש זוהר.

עניין מטורף ושונה בכל יום
אין ענף שמשתנה במהירות גבוהה יותר, מאשר ענף הרכב. אנחנו רואים את זה בכביש, ואנחנו רואים את זה בעתיד המרגש והמגניב שנבנה ממש עכשיו, במוחות המהנדסים היצירתיים ביותר, במעבדות המתקדמות ביותר, בכל רחבי העולם.
מה זה אומר? שאלו שבחרו במקצועות הרכב, נכנסים לעולם שכל הזמן ממציא את עצמו מחדש. זה אומר שמה שמכונאי הרכב יודע היום יהיה כמעט לא רלוונטי בקרוב, משום שבכל יום יוצאים עדכונים שיפורים ושדרוגים חדשים.
ואז, מדי כמה שנים, כל התורה כולה הופכת לנייר העיתון של אתמול, כי מגיעים רכבים היברידיים, או רכבים חשמליים ובקרוב – אולי אפילו חלליות 😊 (זה נשמע מופרך ומצחיק? ספרו את זה לעצמכם, לפני 20 או 30 שנה – האם הייתם מדמיינים רכב שזז באמצעות מימן ובלי נהג שמנווט?!)
העובדים בענף הרכב חייבים לשמור על מתח גבוה. להתעדכן כל הזמן, לעבור הדרכות, ללמוד עוד ועוד ולשמור על מקצועיות שיא בכל חידוש, בכל שינוי. איך הם מגדירים את זה? “אנחנו באים לעבודה, ויודעים, שאנחנו לא יודעים שום דבר. רבים מהאתגרים בהם ניתקל היום, חדשים לנו. זה יכול להעיף אותנו לגבהים!”
מעבר לכך, מקצועות הרכב הם אוקיינוס של אפשרויות, בו כמעט כל אחת, כל אחד, יכול למצוא את המקום שלו. אין מדובר רק במקצועות הטכנולוגיים כמו מכונאי רכב, מאבחנים, מנהלים טכניים או מנהלי עבודה.
מה עם מקצועות השירות והמכירה? לכאן מגיעים אנשים של אנשים, שאוהבים שירות ונותנים אותו מכל הלב, כמו מנהלי מרכז שירות, יועצי שירות ומתאמים.
גם למקצועות התפעול וניהול החלפים חשיבות קריטית בניהול מרכז השירות, עם נגיעה חזקה לשביעות רצון הלקוחות, ויכולת לספק את הפתרון הנכון, לאדם הנכון, בדיוק בזמן.
אפשר לסמן ‘וי’ על מקצוע מעניין, מגוון ודינמי? אפשר גם אפשר.

אז מה עכשיו?
רוצים לדעת יותר על אפשרויות הלימודים וההכשרה? למידע נוסף לחצו כאן
רוצים לחקור יותר את מגוון מקצועות הרכב? למדריך המלא לחצו כאן